Infiintare PFA

PFA este persoana autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege folosind in principal forta sa de munca.

 

Prin infiintarea unui PFA (autorizare persoana fizica), orice cetatean roman sau strain (din U.E.) poate desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei, in mod independent, in toate domeniile, meseriile si ocupatiile, cu exceptia celor reglementate prin legi speciale.

 

Deosebirea care apare la infiintarea unui PFA fata de infiintarea unui SRL este aceea ca persoana fizica ce urmeaza sa se autorizeze trebuie sa faca dovada pregatirii profesionale(diploma, atestat, certificat, etc) sau a experientei profesionale(sa rezulte din cartea de munca faptul ca a lucrat in domeniul respectiv) in domeniul in care isi va desfasura activitatea.

 

Procedura de inmatriculare a PFA-ului in Reg com este simplificata comparativ cu inmatricularea unui SRL, iar contabilitatea poate fi realizata chiar de persoana fizica care se autorizeaza (contabilitate in partida simpla). La fel ca si SRL, PFA poate sa opteze pentru inregistrarea ca si platitor de TVA si poate desfasura relatii de afaceri cu alte societati comerciale.

In cazul PFA-ului nu exista obligatia detinerii unui capital social minim, cum exista in cazul SRL-ului.

 

Acte pe care clientul le pune la dispozitie:

 

– Copie CI/Pasaport persoana fizica;

– Copii ale documentelor ce atesta pregatirea sau experienta profesionala**;

– Contractul de comodat sau de inchiriere sau alt document ce atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social si/sau punct de lucru (daca este cazul);

– Accord asociatie locatari daca sediul va fi la bloc (pus la dispozitie de www.infiintare-firma-srl.ro).

 

www.infiintare-firma-srl.ro va ofera urmatoarele servicii pentru infiintare PFA:

 

– Verificare disponibilitate si rezervare denumire PFA;

– Redactarea contractului de comodat sau de inchiriere pentru sediul PFA-ului;***

– Inregistrarea specimenului de semnatura;

– Obtinerea cazierului fiscal;

– Completarea cererii de inregistrare si a tuturor declaratiilor tip necesare la infiintarea PFA;

– Depunerea dosarului la Registrul Comertului;

– Ridicarea si inmanarea certificatului de inregistrare, certificatelor constatatoare de autorizare a activitatii, rezolutiei directorului ORC si altor documente.

 

PENTRU INFIINTAREA UNEI INTREPRINDERI INDIVIDUALE (I.I.) SAU INTREPRINDERI FAMILIALE (I.F) ACTELE NECESARE SUNT ACELEASI CA SI IN CAZUL INFIINTARI UNEI PERSOANE FIZICE AUTORIZATE (PFA).

 

** Pregatirea sau experienta profesionala poate fi atestata cu documente precum:

– diploma;

– certificatul sau adeverinta prin care se dovedeste absolvirea unei institutii de învatamânt;

– certificatul de calificare profesionala sau de absolvire a unei forme de pregatire profesionala, organizata în conditiile legii în vigoare la data eliberarii acestuia;

– cartea de munca;

– orice alte dovezi care sa ateste experienta profesionala.

 

*** In cazul in care spatiul este inchiriat de la o persoana fizica, contractul de inchiriere trebuie vizat de Administratia Financiara. Daca spatiul se inchiriaza de la o persoana juridica contractul se va semna si stampila de catre aceasta, nefiind necesara vizarea de catre Administratia Financiara.

 

In cazul in care doriti informatii suplimentare referitoare la procesul de infiintare PFA, I.I. sau I.F., va rugam nu ezitati sa ne contactati.