Schimbare administrator firma

Administratorul unei societati comerciale poate fi unul din asociati sau o persoana din afara firmei. Administratorul reprezinta societatea in raporturile cu tertii si se ingrijeste de buna desfasurare a activitatii firmei.

 

In momentul in care se hotaraste schimbarea administratorului societatii, trebuie luat in considerare faptul ca aceasta modificare trebuie inregistrata la Registrul Comertului. Noul administrator va da o declaratie pe propria raspundere din care sa reiese ca acesta poate indeplini calitatea de administrator in cadrul unei societati comerciale. De asemenea va trebui sa inregistreze in Registrul Comertului specimenul de semnatura.

Si in situatia in care nu se doreste schimbarea administratorului, ci doar introducerea inca unui administrator, acest lucru trebuie evidentiat in Registrul Comertului.

 

Acte necesare pentru schimbarea administratorului:

 

– Actul constitutiv al societatii comerciale;

– Copii dupa CI/Pasaport asociati si administratori;

– Copie dupa certificatul de inregistrare al societatii (copie CUI).

 

www.infiintare-firma-srl.ro redacteaza restul documentelor necesare pentru schimbarea administratorului si realizeaza inregistrarea in Registrul Comertului:

 

– Redactarea actului constitutiv actualizat;

– Redactarea Hotararii A.G.A. (hotararea adunarii generale a asociatilor);

– Obtinerea cazierului fiscal;

– Completarea si inregistrarea declaratiei pe propria raspundere a noului administrator precum si a specimenului de semnatura;

– Completarea cererii de inregistrare in Registrul Comertului;

– Intocmirea intregului dosar si depunerea acestuia la Oficiul Registrului Comertului Timis;

– Ridicarea si inmanarea documentatiei de la Oficiul Registrului Comertului Timis.

 

In cazul in care doriti informatii suplimentare referitoare la operatiunea de schimbare a administratorului, va rugam nu ezitati sa ne contactati.